Bank eller forsikring som primær driver


Vil du virkelig gerne optage et bedre lån, så er der nogle essentielle parametre du skal kunne tale med om. Fremfor alt, så skal du adskille lån på 2 lånetyper. Skal du bede om et nyt lån eller vil du ændre et eksisterende lån.

Uanset om du er bankdirektør, så er det de samme faktorer, der har indflydelse på din lånmulighed. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Det vil sige at din bank er lige glade om du er tryghedsskabende og har formået at spare op eller leve på en sten i 6 år. Der er med andre ord givet nogle love, som bankerne skal arbejde indenfor. De kan altså ikke vælge at bevilge et udlån, bare fordi du fremstår som en pålidelig person. Hvad enten du vil låne til en Audi, Citroen eller sågar penge til ren udskejelser, så er der lidt forskellige håndtag du kan bruge.

Hvis du vil låne til en ejerbolig, så er din årsløn kritisk, imens din eksisterende opsparing er mindre afgørende. Hvis du allerede bor i villa, så er det din totale låneegnethed, som er det du skal fokusere på. Du skal også tænke på, at långiveren skal have sikkerhed for lånet. De lovgivninger, som låneudbyderen skal følge, er lavet for at give digsom låner sikkerhed for, at du ikke låne mere end du kan. Hvis man skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. på deres glatte ansigt. En bil taber forskelligt fra en bolig værdien hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for banken. Skift bank før end senere og spar mange penge.

Når du sidder til bankmødet og får et nej fra rådgiveren, så må du aldrig opfatte afslaget, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters opfattelse af lovgivningen kan være en smule anderledes, hvilket kan være kritisk. Men du kan også bede om at vide, hvordan du kan optimere dine muligheder. Skal du f.eks. skaffe en større opsparing, få en lønstigning eller skifte til en ny lånemetode?

Idet du har fået tilbudt lånet, så skal du bare skrive under. Men også her skal du være mega årvågen. Gennemlæs betingelserne, for der kan være vigtige ting, som du bør stille spørgsmålstegn ved. Bliv klogere på internettet, fx eb.dk eller pol.dk, og læs artikler om hvilke gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på i forhandlingen. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når lånet er tildelt, skal du have dem overført til din Netbank. Der går oftest ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en campingvogn, så er det meget vigtigt, at du ikke bruger lånet på andet end det, der står angivet i aftalen. I så fald skal du have et samtykke om dette.